В Ловеч започва първият „Месец на ансамблите“

ПФА Странджа
14 ноември, 2022

С концерт на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ в Ловеч тази вечер се открива „Месец на ансамблите“. Той е посветен на делото на народните будители.

„Месец на ансамблите“ в Ловеч се организира за първи път по идея на Народното читалище „Бяла Анаста 2016 г.“, в партньорство с ловешкия драматичен театър и общината, поясни председателят на читалищното настоятелство Кристиян Костов.

„Нашата идея и мисия е това да бъде ежегодно събитие и да се случва всяка година през ноември по случай Деня на народните будители и всяка година ансамблите да са различни.

Хората в нашия град са ориентирани фолклорно и именно затова решихме, че трябва да се направи нещо още по-мащабно фолклорно, вече на  професионално ниво.“

След концерта на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ жителите и гостите на града ще се насладят на изпълненията на ансамблите „Странджа“ и „Тракия“, както и на спектакъла „100 години професор Дженев“ на катедра хореография към Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Асен Деамандиев“ – Пловзив.

Всички концерти са в салона на Драматичния театър.